Eli's buitenlands project in Tsjechië

Mijn project richt zich op het ontwikkelen van nieuwe deurvakken voor de S-klasse van Mercedes. Deze worden gemaakt via carpet forming in een automatische productielijn. Carpet forming houdt in dat zachte materialen zoals tapijten verhit worden en in de gewenste vorm geperst worden. Op dit moment gebruiken we een basislaag van 50% natuurlijke vezels met daarover een kunststof decorlaag. Deze worden dan in de juiste vorm geperst zodat ze gemakkelijk in de auto's kunnen worden geïnstalleerd.

Omdat dit een geheel nieuw product is werken we nauw samen met een machinebouwer om een proces te ontwikkelen dat aan de strenge kwaliteitsnormen van de auto-industrie voldoet.

Naast het ontwikkelen van het proces, optimaliseren we ook de vormgereedschappen en testen we verschillende materialen. Ons doel is een bijna volledig autonoom proces te creëren dat hoogwaardige deurvakken produceert. Ik moet regelmatig naar Tsjechië omdat ze daar een flexibele prototypelijn hebben, wat het testen van verschillende processen en materialen makkelijker maakt. Bovendien heeft het bedrijf daar de gereedschappen ontwikkeld, waardoor kleine aanpassingen ter plaatse eenvoudiger zijn.

Een unieke kans om mee te mogen werken op dit project die deels plaatsvindt in Tsjechië. Ervaring voor het leven!

Auteur: Eli