Trekker Trek zonder bonnies? Dat bestaat niet.

Een evenement als Trekker Trek, daar moet je bij zijn als je ook maar een beetje de passie voor de landbouw en landbouwvoertuigen in je hebt. Toen een omgebouwde Massey Harris uit halfweg de vorige eeuw me bij aankomst tegemoet reed, kwam ik weer een beetje thuis.

In afwachting dat Louise en Nick toekwamen, bekeek ik het legertje trekkers die er aanwezig waren en viel het me op dat de Deutz 6cl 06 tractoren sterk vertegenwoordigd waren. Degelijke machines, perfect voor dit soort wedstrijd. Ik verwelkomde Louise en Nick en nam hen mee naar Stijn Hagedooren en zijn vrienden. Het werd een erg mooie namiddag.

We volgden van dichtbij de krachtmeting onder de tractoren. Stijn, toch een figuur in de tractorpulling, nam deel met zijn Massey Ferguson 3690 die recent een upgrade kreeg door vriend en technisch genie Olivier. Stijns races verliepen niet zoals verhoopt. Prijzen pakken zat er niet in dus werd de competitie vooral gebruikt om aan de tractor te sleutelen en die helemaal goed te zetten voor volgende wedstrijden.

Een namiddag vol nostalgie, competitie en samenzijn met vrienden.